Jeżeli należy o gotowanie, ważne jest, aby mieć, że wszyscy kiedyś zaczynali.

Jeśli chodzi o gotowanie, istotne jest, aby mieć, że cali kiedyś zaczynali. Nie wiem ani jednej osoby, która narodziła się z drewnianą łyżką do planowania w ręku, gotowa do wykonywania. Aby bronić się rasowym kucharzem trzeba tak wielu czasu i szkoleń, ale także tak ciągle będzie wielu do poprawienia. Prawie zawsze powinien zaczynać z nowa, kiedy kształtujemy się gotować potrawy przedstawiające się z kolejnej kulturowo kuchni, takiej jak kuchnia chińska, tajska czy indyjska.

Świadczy to, iż w dowolnym etapie twojej edukacji kulinarnej, jest rzeczywiście gdzieś ktoś, kto jest prawdziwszy czy niższy w kuchni niż ty. A więc odwagi, nie przyjmuj się tym, nawet najlepszym zdarzają się złe dni, także jeśli szuka o gotowanie. Ludzie gotują z innych powodów. Niektórzy aby zaspokoić głód i przeżyć, podczas jak inni gotują, bo tak sprawia ich jedyny proces gotowania. Niektórzy gotują, gdy czują emocjonalną huśtawkę nastrojów, inni z wysokiej nudy. Bez powodu choć na przyczynę i początek do gotowania, zawsze trzeba zaczynać od podstaw.

Pierwszą rzeczą, której wymagasz się nauczyć to specyficzna terminologia, z którą możesz się spotkać, czytając przepisy. Modne i czasami obco brzmiące terminy, które można znaleźć w zwykłych recepturach, decydować mogą o ostatecznym sukcesie lub porażce. Każda dobra pozycja kucharska powinna mieć rozdział, w którym wyłożone są zastosowane w niej terminy. To twoim obowiązkiem jest znalezienie co oznacza np. ubić białka na sztywno.